top of page

"Heerlijk honing! De bijen maken heerlijke honing en dat proef je zeker. Echt een aanrader, de eigenaar is ook zelf de imker, en weet er heel veel van"

Maurice Remijnse

« Super lekkere honing. Heb zelf de naturel honing en de cremehoning (die favoriet is) in huis. Kan niet wachten voor de om de andere smaken te proeven »

Wouter Kal

« De lekkerste honing die ik ooit geproefd heb! Direct van de imker zonder toevoegingen! Een aanrader! »

Familie P.C. Dekker

« Overheerlijke producten van een lokale imker! Ook leuk om weg te geven.»

Madelena oonk

Sponsoring honingbijen

 Ontdek onze selectie van heerlijke en hoogwaardige honing. Geniet van de natuurlijke zoetheid van onze zorgvuldig geoogste en geproduceerde honingsoorten. Van romige honing tot bloemenhoning, elke pot biedt een heerlijke smaakervaring. Profiteer van de gezondheidsvoordelen van deze zoete schat, rijk aan voedingsstoffen en unieke smaken. Koop nu onze honing en voeg een vleugje natuurlijke verrukking toe aan uw maaltijden, drankjes en favoriete recepten.

Onze selectie van lokaal verkrijgbare honing is hier te koop:

Honing oogst 
2023

  • Instagram
  • Facebook

01

Wat is honing ?

Honing is een natuurlijke zoete stof geproduceerd door bijen uit nectar van bloemen. Het bestaat voornamelijk uit glucose en fructose.

02

Hoe produceren bijen honing ?

Bijen verzamelen nectar met hun roltong, slaan het op in hun krop, nemen het mee naar de bijenkorf en dehydrateren het door het met hun vleugels te ventileren om er honing van te maken.

03

Welke verschillende soorten honing zijn er ?

Er zijn veel verschillende soorten honing, elk met hun eigen smaak en kleur, afhankelijk van de planten waaruit de nectar afkomstig is. Enkele veelvoorkomende soorten zijn wilde bloemenhoning, acaciahoning, lavendelhoning, boekweithoning, enz.

04

Wat zijn de voedingswaarden van honing ?

Honing is een bron van natuurlijke koolhydraten, voornamelijk glucose en fructose. Het bevat ook antioxidanten, vitamines, mineralen en nuttige enzymen voor de gezondheid.

05

Is honing gezonder dan geraffineerde suiker ?

Honing wordt beschouwd als een gezonder alternatief voor geraffineerde suiker vanwege de voedingswaarde, maar het moet met mate worden geconsumeerd vanwege het suikergehalte.

06

Is rauwe honing beter dan gepasteuriseerde honing ?

Rauwe honing is niet verhit of gefilterd, waardoor de natuurlijke voedingsstoffen en enzymen behouden blijven. Sommige mensen geven de voorkeur aan rauwe honing vanwege de potentiële gezondheidsvoordelen.

07

Kan honing eeuwig eetbaar blijven ?

Honing kan vele jaren, zelfs decennia, eetbaar blijven als het op de juiste manier wordt bewaard vanwege zijn natuurlijke conserverende eigenschappen. De wet verplicht ons een vervaldatum van twee jaar vast te stellen.

08

Hoe kan honing in koken en bakken worden gebruikt ?

Honing is een veelzijdige en heerlijke natuurlijke zoetstof. Het kan worden gebruikt om dranken, sauzen, marinades, dressings en desserts te zoeten.

09

Kunnen mensen met diabetes honing consumeren ?

Mensen met diabetes moeten honing met mate consumeren en hun bloedsuikerspiegel in de gaten houden, omdat honing natuurlijke suikers bevat.