top of page
imker aan het werk

SPONSORING BIJENKAST VOOR BEDRIJVEN

Bee cause bee matter

Bee my Queen heeft de ambitie om bij te dragen aan het behoud van bijen en de ontwikkeling van kolonies. We besteden bijzondere aandacht aan zwarte bijen, Europese endemische soorten, ze verdwijnen geleidelijk ten gunste van andere soorten die minder aangepast zijn aan het milieu.

Ons actiemiddel is sponsoring: we bieden bedrijven en particulieren de mogelijkheid om bijen of hele kasten te sponsoren. Uit dankbaarheid bieden de bijen hun peetvader de vrucht van hun werk, een deel van hun honing.

 

Na de oogst ontvangen de sponsors potten met honing, passend bij hun sponsoring. Bij bedrijven staat hun logo of naam op het etiket van de potten.

Het sponsoren van een bijenkorf is een concrete daad die de bijen beschermt, de bijenteelt ondersteunt en een gebaar maakt voor het milieu.

WHAT A QUEEN !!!

Sponsoring bijenkast is de oplossing

Als verantwoord en ecologisch bedrijf zetten we ons in om bijen op een lokale en duurzame manier in hun natuurlijke habitat te houden. Bekijk de rest van onze site voor meer informatie over onze initiatieven en producten.

Sponsoring bijenkast all included :

Sponsoring bijenkast is een concrete daad waarmee u kunt deelnemen aan het redden van bijen, het ondersteunen van de bijenteelt, het optreden voor het milieu en het worden van een "Bee Protector".

 

Sponsoring bijenkast en Beemyqueen zorgt voor alles:

 

 • Installatie van kasten, met uw logo.

 • Verzorging en onderhoud van bijenkasten

 • Honing oogsten en oppotten met gepersonaliseerde labels

 • Regelmatige nieuwsbrieven en inhoud om uw medewerkers rond uw project te verenigen en uw engagement te communiceren.

 

U zult een moment kunnen delen met de werknemers en uw imker rond een korf.

Alle honing die door je bijenkorf wordt geproduceerd, is van jou, ongeacht de geproduceerde hoeveelheid.

Optioneel: Meerdere workshops over de fascinerende wereld van bijen en honing

Hives kunnen worden geïnstalleerd:

 • direct op het dak van uw bedrijf,

 • op een van je landerijen,

 • in een van onze bijenstallen.

Sponsoring bijenkast :
De vele voordelen

Het sponsoren van een bijenkorf biedt tal van voordelen, zowel op persoonlijk, milieuvriendelijk als sociaal gebied. Hier zijn enkele voordelen van het sponsoren van een bijenkast:

 1. Milieubijdrage : Het sponsoren van een bijenkast draagt direct bij aan het behoud van bijen en het milieu. Bijen spelen een essentiële rol in de bestuiving van gewassen en het behoud van biodiversiteit.

 2. Bewustwording van biodiversiteit : Door het sponsoren van een bijenkast maakt u mensen bewust van het belang van biodiversiteit en de noodzaak om bestuivers te beschermen.

 3. Levering van bijenproducten : Als sponsor kunt u doorgaans een deel van de bijenproducten, zoals honing, ontvangen. Dit is een heerlijke en natuurlijke beloning.

 4. Sociale betrokkenheid : Het sponsoren van een bijenkorf kan het gevoel van betrokkenheid vergroten in een gemeenschap die zich inzet voor milieubescherming.

 5. Educatie : Als sponsor kunt u meer te weten komen over de fascinerende wereld van bijen en bijenteelt. U wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de gezondheid van uw bijenkorf en de bewoners ervan.

 6. Maatschappelijk verantwoord ondernemen : Voor bedrijven kan het sponsoren van een bijenkast een manier zijn om betrokkenheid bij duurzaamheid en milieubewustzijn te tonen.

 7. Lokale impact : Het sponsoren van een bijenkorf kan bijdragen aan de lokale productie van honing en de bestuiving van lokale gewassen, wat de lokale economie en duurzaamheid versterkt.

 8. Vermindering van milieustress : Door het sponsoren van een bijenkorf draagt u indirect bij aan het verminderen van de milieustress die verband houdt met habitatverlies voor bijen.

 9. Cadeaukans : De geoogste honing kan worden geschonken aan uw werknemers, klanten of zakelijke partners, wat de zakelijke relaties versterkt.

 10. Persoonlijke voldoening : Het sponsoren van een bijenkast kan een grote persoonlijke voldoening geven, wetende dat u bijdraagt aan de bescherming van een essentieel element in ons ecosysteem.

Het sponsoren van een bijenkast is een prachtig initiatief dat tal van voordelen biedt en zowel voor u als voor de planeet een positieve impact kan hebben.

FAQs over sponsoring bijenkast :

01

Wat is sponsoring biijenkast ?

Bijensponsoring is een programma waarbij individuen of bedrijven bijenkolonies financieel ondersteunen. Het doel is om de bijenpopulaties te bevorderen, bij te dragen aan milieubehoud en in ruil daarvoor enkele voordelen te ontvangen, zoals honing of andere bijenproducten.

02

Waarom is sponsoring bijen belangrijk?

Bijen spelen een cruciale rol in de bestuiving van gewassen en de biodiversiteit. Sponsoring helpt bij het behoud van bijen, wat essentieel is voor de voedselvoorziening en het milieu.

03

Wat omvat ons bijensponsoringsprogramma ?

Ons bijensponsoringsprogramma omvat het financieren en ondersteunen van bijenkolonies. Sponsoren dragen bij aan de kosten van bijenvolken, onderhoud, en het behoud van bijenhabitats.

04

Hoe werkt de sponsoring van bijenkast ?

Sponsoren kunnen een bijenvolk adopteren en hun voortdurende zorg ondersteunen. In ruil daarvoor ontvangen ze vaak honing of andere bijenproducten, evenals updates over de voortgang van hun bijenkolonie.

05

Wat zijn de voordelen van bijensponsoring ?

Bijensponsoren dragen bij aan het behoud van bijen en ondersteunen de natuur. Ze kunnen genieten van lokaal geproduceerde honing en andere bijenproducten, en ontvangen informatie over het belang van bijen voor het milieu.

06

 Hoeveel kost het om bijen te sponsoren ?

De kosten van bijensponsoring variëren afhankelijk van het programma en de regio. U kunt de specifieke kosten en details vinden  door contact met ons op te nemen.

07

Hoe bijen sponsoren ?

U kunt zich aanmelden voor bijensponsoring door ons online contactformulier in te vullen. Wij nemen zeer snel contact met u op

08

Ik heb geen ruimte, maar ik wil een bijenkorf sponsoren ?

U kunt bijenkorven sponsoren die op een van onze locaties worden geplaatst, u zult regelmatig updates ontvangen over uw bijen.

08

Hoeveel honing zal ik kunnen oogsten ?

De hoeveelheid honing is voornamelijk afhankelijk van de beschikbare bronnen. Een bijenkorf produceert ongeveer 40 kg honing per jaar, die u aan uw werknemers, leveranciers of klanten kunt aanbieden.

Sponsoring bijenkast ? 
laat een bericht achter en we nemen contact met je op.
Prachtige zwarte werker op haar was
Een bijenkorf klaar om geïnspecteerd te worden

Thanks for submitting!

bottom of page