top of page
Papavervelden, een bron van nectar en stuifmeel voor bijen

Over Bijen

Honing bijen

Honingbijen spelen een belangrijke rol in de bestuiving van veel gewassen. Ze zijn ook een belangrijke bron van honing en bijenwas voor mensen. Echter, in recente jaren is er veel aandacht voor de afname van de bijenpopulatie en de gevolgen hiervan voor de landbouw en de natuur.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de afname van de bijenpopulatie, waaronder de verdwijning van bijenkasten, pesticiden en klimaatverandering. Het is belangrijk om maatregelen te nemen om de bijenpopulatie te beschermen en te herstellen. Dit kan worden gedaan door bijenkasten te plaatsen, het gebruik van minder pesticiden en het behoud van bijenhabitats.

Wilde bijen

De bescherming van de natuurlijke habitat van de wildebijen is ook essentieel. Bossen, graslanden en tuinen kunnen allemaal leefgebieden zijn voor wildebijen, en het is belangrijk om deze ruimtes te behouden om ervoor te zorgen dat ze kunnen overleven. Tuinen kunnen worden ontworpen om osmia te huisvesten door bijenplanten te gebruiken en het gebruik van pesticiden te vermijden

A bee is born...

bottom of page