top of page

Buckfast Bijen :  
uitstekende genetica voor uw bijenkorf

De F1 koninginnen en Buckfast productiekoningen zijn gemerkt en worden verkocht in kooien met enkele verzorgers. We selecteren en fokken de vriendelijkste, gezondste en meest productieve koninginnen om de beste Buckfast bijen te verkrijgen.

Deze koninginnen zijn perfect voor productiekolonies. Ze worden bevrucht in een omgeving waar alleen zuivere Buckfast kolonies aanwezig zijn. Om optimale kwaliteit te garanderen, wordt de bevruchtingsomgeving verzadigd met geselecteerde darren met ook Buckfast bijen genetica.

 

De eerste bevruchte koninginnen zullen beschikbaar zijn vanaf 17 mei, afhankelijk van het weer. Alle Buckfast koninginnen worden verzonden in Nicot plastic kooien. De kooi is een gecombineerde verzend- en introductiekooi. Alle koninginnen worden per post verzonden of kunnen natuurlijk op afspraak worden opgehaald in Numansdorp, afhankelijk van uw voorkeur. De koninginnen zijn gemarkeerd met de kleur van het huidige jaar, groen voor 2024.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u specifieke wensen of vragen heeft over onze Buckfast bijen.

Buckfast Koninginnen F1  2024

Sessie 1 : 17 mei : uitverkocht
Sessie 2 : 23 mei : uitverkocht
Sessie 3 : 07 juni : uitverkocht
Sessie 3 : 14 juni : Beschikbaar

Pissenlit, fleurs de printemps

Het is altijd beter om uw koninginnen op te halen in Numansdorp. Verzendingen worden op maandag gedaan om te voorkomen dat de koninginnen het weekend bij de bezorger moeten doorbrengen.

Buckfast Koninginnen 2024

Sessie 1 : 17 mei : uitverkocht
Sessie 2 : 23 mei : uitverkocht
Sessie 3 : 07 juni : uitverkocht
Sessie 3 : 14 juni : Beschikbaar

Hoe een koningin te introduceren ?

Indien je een zwerm wilt creëren vanuit een bestaande kolonie, volg dan zorgvuldig deze acht stappen:

  1. Vind de koningin en zorg ervoor dat je haar in de oorspronkelijke kolonie achterlaat.

  2. Selecteer 4 of 5 ramen goed bezet met bijen, waaronder 2 of 3 ramen met gesloten broed en 2 ramen met honing en stuifmeel.

  3. Plaats de ramen in de volgende volgorde: begin met een raam met honing, gevolgd door 2 tot 3 ramen met broed, en eindig met een raam met honing en stuifmeel om je nieuwe zwerm samen te stellen.

  4. Verplaats de nieuwe zwerm naar een afstand van 2 tot 3 meter. Dit zorgt ervoor dat oudere haalbijen terugkeren naar hun oorspronkelijke korf, waardoor alleen jonge bijen achterblijven in de nieuwe verdeling.

  5. Plaats de koningin in een kooi tussen twee broedframes, ongeveer 4 tot 5 uur na de zwermverdeling.

  6. Verwijder de bescherming van de kooi om de bijen in staat te stellen het voedsel op te nemen en de koningin zelf vrij te laten.

  7. In geval van een tekort aan voedselbronnen, overweeg de kolonie te voeden met wat siroop.

  8. Vermijd verstoring van de nieuwe zwerm gedurende minstens 8 tot 9 dagen. In plaats van de bijen te verstoren om de koningin te zoeken, controleer liever de aanwezigheid van eieren of jonge larven.

 

Het is belangrijk op te merken dat geen enkele introductie zonder risico is en succes nooit gegarandeerd kan worden.

Heeft u vragen over ons Buckfast koninginnen ?
Neem contact met mij op
bottom of page