top of page

Buckfast Bijen volken :
Hoogwaardige Bijen voor Uw Imkerij

Ontwikkeld door broeder Adam in de abdij van Buckfast in Engeland aan het begin van de 20e eeuw, zijn deze bijen het resultaat van een zorgvuldige kruising tussen verschillende Europese bijenrassen. Hun wereldwijde populariteit komt voort uit hun vermogen om wenselijke eigenschappen te combineren, zoals gehoorzaamheid, ziekteresistentie en uitzonderlijke oogstprestaties.

Buckfast volk in volle activiteit

Ontdek de Buckfast Bijen: Een Samensmelting van Prestatie en Veelzijdigheid

Allereerst onderscheiden Buckfast bijen zich door hun aanpassingsvermogen aan verschillende omgevingen. Ze gedijen in een verscheidenheid aan klimatologische omstandigheden en bloembronnen, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor imkers die opereren in regio's met verschillende seizoenen en klimaten.

Zachtaardig Karakter

Een ander belangrijk voordeel van Buckfast bijen is hun zachtaardige karakter. In tegenstelling tot sommige agressievere rassen staan Buckfast bekend om hun kalme en coöperatieve gedrag. Hun gehoorzaamheid vergemakkelijkt het manipuleren van kolonies, wat het risico op aanvallen en steken voor de imker en zijn omgeving vermindert.

Buckfast volk op de ramen
Bijen op het raam.jpeg

Oogstprestaties

Tot slot onderscheiden Buckfast bijen zich door hun uitzonderlijke oogstprestaties. Hun vermogen om efficiënt bloembronnen te verkennen en royale hoeveelheden honing te produceren, maakt ze aantrekkelijk voor zowel commerciële als amateur-imkers. Bovendien draagt hun neiging om grote populaties te behouden gedurende het hele oogstseizoen bij aan hoge honingopbrengsten.

Waarom kiezen voor Buckfast Bijen?

Al met al bieden Buckfast bijen een unieke combinatie van weerstand, aanpassingsvermogen, zachtaardig karakter en oogstprestaties, waardoor ze een favoriete keuze zijn voor imkers over de hele wereld. Of het nu gaat om het behoud van bijen, de productie van honing of het bestuiven van gewassen, Buckfast bijen zijn een betrouwbare keuze voor degenen die willen gedijen in de moderne bijenteelt.

Buckfast volken te koop

Bee My Queen biedt je Buckfast volkeren te koop aan

Bijenvolken worden niet geleverd. Alleen afhalen bij BeemyQueen Numansdorp is mogelijk. Zorg ervoor dat u voor betaling kiest voor ophalen

Buckfast volken in Spaarkast formaat :

Buckfast volken in Dadant Blatt formaat :

Voor alle informatieaanvragen, aarzel niet om contact met mij op te nemen.

bottom of page